VPN:n käyttöönoton määrittäminen

Oletusarvoisesti Kaspersky VPN Secure Connection ei ota käyttöön VPN:ä luodessaan yhteyden suojaamattomiin Wi-Fi-verkkoihin.

Voit määrittää VPN:n käyttöönoton seuraavasti:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta sovelluksen pääikkunassa Valikko-painiketta.
  3. Valitse AsetuksetÄlykäs suojaus.
  4. Vaihda kytkin asentoon Käytössä. Tämän jälkeen sinua pyydetään hyväksymään Älykkään suojauksen lausunto.
  5. Lue lausunto, ja jos hyväksyt Älykäs suojaus -toiminnon tietojenkäsittelyn ehdot, valitse Hyväksy.

Jos et hyväksy lausunnon ehtoja, valitse Hylkää. Älykäs suojaus -ominaisuuden määritys ei tällöin ole käytettävissä.

6. Napsauta Asetukset-painiketta.

Älykäs suojaus -ikkuna tulee näkyviin.

7. Valitse jokin seuraavista Muodostettaessa yhteyttä suojaamattomiin Wi-Fi-verkkoihin -osiossa:
    • Kehota VPN:n käyttöön ottamiseksi. Kun muodostat yhteyttä turvattomaan Wi-Fi-verkkoon, Kaspersky VPN Secure Connection näyttää ilmoituksen ja kehottaa sinua ottamaan käyttöön suojatun yhteyden Kasperskyn asiantuntijoiden suositusten mukaisesti. Näitä sääntöjä saatetaan päivittää automaattisesti ilmoittamatta siitä käyttäjälle. Tämä valinta on oletusarvoisesti valittuna.
    • Ota VPN käyttöön. Kaspersky VPN Secure Connection ottaa käyttöön suojatun yhteyden, kun muodostat yhteyden turvattomaan Wi-Fi-verkkoon.
    • Ohita. Kaspersky VPN Secure Connection ei näytä ilmoitusta eikä ota käyttöön suojattua yhteyttä, kun muodostat yhteyden turvattomaan Wi-Fi-verkkoon.
  8. Napsauttamalla suojaamattomiin-linkkiä voit avata Valitse Wi-Fi-verkot, joita pidetään turvattomina -ikkunan.
  9. Valitse Wi-Fi-verkot, joihin yhdistettäessä sovelluksen tulee ottaa käyttöön VPN:
    • Verkot, joita ei ole suojattu salasanalla. Näitä verkkoja ei voi koskaan pitää turvallisina. Sovellus ottaa VPN:n aina käyttöön muodostettaessa yhteys näihin verkkoihin. Tätä asetusta ei voi muuttaa.
    • Verkot, joissa käytetään heikkoa tietojen salausta. Tällaiset verkot voivat olla huonosti suojattuja, koska tiedot siirretään heikolla salauksella. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus ottaa VPN:n käyttöön yhdistettäessä verkkoihin, joissa käytetään heikkoa tietojen salausta.
    • Verkot, joiden nimet ovat yleisiä. Verkot, joiden nimet ovat yleisiä, voivat olla haavoittuvaisia koska murtautujat voivat selvittää verkon salasanan helpommin. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus ottaa VPN:n käyttöön yhdistettäessä verkkoihin, joiden nimet ovat yleisiä.
    • Verkot, joissa käytetään WPS-protokollaa. WPS on yksinkertaistettu protokolla langattomien verkkojen luomiseksi. Näitä verkkoja ei voi kuitenkaan pitää suojattuina. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus ottaa VPN:n käyttöön yhdistettäessä verkkoihin, joissa käytetään WPS-protokollaa.
    • Julkiset verkot. Monet ihmiset muodostavat yhteyden julkisiin Wi-Fi-verkkoihin, ja nämä verkot voivat olla hakkerien kohteita. Julkisissa verkoissa on usein helposti muistettava ja arvattava salasana. Kytke vaihtokytkin Käytössä-tilaan, jos haluat että sovellus ottaa VPN:n käyttöön yhdistettäessä julkisiin verkkoihin.

Kun Älykäs suojaus on poistettu käytöstä, tämän toiminnon käyttämisen edellyttämien tietojen siirto ja käsittely lopetetaan.

Lisätietoja suojaamattomista Wi-Fi-verkoista.

VPN voi hetkeksi poistua käytöstä seuraavissa tilanteissa: